Zo goed als nieuw

Klok repareren

Bij een klok repareren moet u denken aan schoonmaken, smeren en verbussen van het uurwerk. In de meeste gevallen kunnen wijzerplaten bijgewerkt of gerestaureerd worden.

Vanuit mijn vak als gereedschapsmaker (instrumentenmaker), kunnen we ook nieuwe onderdelen zoals tandwielen, rondsels, wijzers en alles wat met een uurwerk te maken heeft vervangen of bijmaken. De uitdaging is om elke klok die niet naar behoren meer loopt, te laten functioneren.

Reparatie foto 1
Reparatie foto 2
Reparatie foto 3
Reparatie foto 4

Voordat we voor u aan de slag gaan, stellen we vast welke storingen en gebreken er zijn. Aan de hand hiervan, ontvangt u een inschatting van de herstelwerkzaamheden en de bijbehorende kosten. Na uw akkoord wordt het uurwerk uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Versleten of kapotte onderdelen worden gerestaureerd of hersteld.

Kom langs in onze showroom.

Wat we doen

Nooijens Antieke Uurwerken is ontstaan door de passie voor antiek. Maar het zijn de klokken en barometers die al meer dan 30 jaar de voorkeur hebben.

Kopen

Bij ons kunt u terecht voor uurwerken uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland en Nederland. Op iedere klok geven we uiteraard garantie. Kom langs en neem een kijkje in onze winkel.

Repareren

Bij reparatie moet u denken aan schoonmaken, smeren en verbussen van het uurwerk. In de meeste gevallen kunnen wijzerplaten bijgewerkt of gerestaureerd worden.

Restaureren

Het restaureren van de kast waarin het uurwerk zich bevindt behoort ook tot onze werkzaamheden. Hierbij moet u denken aan fineren, kleuren, politoeren en in de was zetten. Ook het restaureren en politoeren van barometers valt hier onder.

Bekijk meer dan 300 klokken

De winkel van Nooijens Antieke Uurwerken bestaat uit een collectie van uiteenlopende uurwerken. Van tafelklokken, staande klokken, pendules, lantaarn klokken tot barometers en reisklokken uit de 18e en 19e eeuw.