Nooijens Antieke Uurwerken

Klok laten maken Riel

Bent u in het bezit van een antieke klok die aan reparatie of restauratie toe is? Dan kunt u uw klok laten maken bij de beste klokkenmaker in de regio Riel met meer dan 30 jaar ervaring in het vak. De collectie van Nooijens Antieke Uurwerken bestaat uit uiteenlopende klokken van de 18e en 19e eeuw.

Klok laten maken Riel

Waarom Nooijens Antieke Uurwerken?

Begin jaren 80 kwam ik in contact met de destijds eigenaren van het Witte Kasteel in Loon op Zand. Het kasteeltje stond bekend als antiekzaak waar meubels werden gerestaureerd en verkocht. Daar ik van jongs af aan al geĂŻnteresseerd was in antiek, trok mij dit erg aan.

Ik begon daar met het restaureren van meubelen maar de antieke klokken die daar hingen trokken toch meer en meer mijn aandacht. De techniek van die uurwerken fascineerde mij steeds meer.

John Nooijens poseert in zijn eigen winkel
Showroom voor het kopen van klokken
Showroom voor het kopen van klokken

Wat we doen

Nooijens Antieke Uurwerken is ontstaan door de passie voor antiek. Maar het zijn de klokken en barometers die al meer dan 30 jaar de voorkeur hebben.

Kopen

Bij ons kunt u terecht voor uurwerken uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland en Nederland. Op iedere klok geven we uiteraard garantie. Kom langs en neem een kijkje in onze winkel.

Repareren

Bij reparatie moet u denken aan schoonmaken, smeren en verbussen van het uurwerk. In de meeste gevallen kunnen wijzerplaten bijgewerkt of gerestaureerd worden.

Restaureren

Het restaureren van de kast waarin het uurwerk zich bevindt behoort ook tot onze werkzaamheden. Hierbij moet u denken aan fineren, kleuren, politoeren en in de was zetten. Ook het restaureren en politoeren van barometers valt hier onder.

de beste klokkenmaker in de regio riel

Uw klok laten maken

Bij een klok repareren moet u denken aan schoonmaken, smeren en verbussen van het uurwerk. In de meeste gevallen kunnen wijzerplaten bijgewerkt of gerestaureerd worden.

Vanuit mijn vak als gereedschapsmaker (instrumentenmaker), kunnen we ook nieuwe onderdelen zoals tandwielen, rondsels, wijzers en alles wat met een uurwerk te maken heeft vervangen of bijmaken. De uitdaging is om elke klok die niet naar behoren meer loopt, te laten functioneren.

Voordat we voor u aan de slag gaan, stellen we vast welke storingen en gebreken er zijn. Aan de hand hiervan, ontvangt u een inschatting van de herstelwerkzaamheden en de bijbehorende kosten. Na uw akkoord wordt het uurwerk uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Versleten of kapotte onderdelen worden gerestaureerd of hersteld.

Nooijens Antieke Uurwerken Showroom

Van barometers tot staande klokken

Kom langs in de showroom bij Nooijens Antieke Uurwerken

Met meer dan 300 verschillende klokken is er een grote variatie in soorten en maten.

Bekijk onze openingstijden om ons een bezoekje te brengen of maak een afspraak via e-mail of telefoon.

Deze klanten bevelen ons aan