Nooijens Antieke Uurwerken

Antieke klok kopen Tilburg

Een antieke klok kopen uit het verleden kan een verrijking zijn voor uw interieur. Nooijens Antieke Uurwerken heeft een uitgebreide variatie en de mooiste klokken in de regio Tilburg.

Antieke klok kopen Tilburg

Waarom Nooijens Antieke Uurwerken?

Begin jaren 80 kwam ik in contact met de destijds eigenaren van het Witte Kasteel in Loon op Zand. Het kasteeltje stond bekend als antiekzaak waar meubels werden gerestaureerd en verkocht. Daar ik van jongs af aan al geïnteresseerd was in antiek, trok mij dit erg aan.

Ik begon daar met het restaureren van meubelen maar de antieke klokken die daar hingen trokken toch meer en meer mijn aandacht. De techniek van die uurwerken fascineerde mij steeds meer.

In 1992 had ik een collectie klokken en besloten we om hier mee verder te gaan. In ons huis in Loon op Zand begonnen we een winkel en zo is Nooijens Antieke Uurwerken ontstaan. Na verloop van tijd groeiden we uit ons jasje en werd het tijd om een andere locatie te gaan zoeken. Die vonden we in een mooie karakteristieke boerderij in Riel, nabij Tilburg. Hier zijn we nu inmiddels al 20 jaar gevestigd en is onze collectie flink uitgebreid.

John Nooijens poseert in zijn eigen winkel
Showroom voor het kopen van klokken
Showroom voor het kopen van klokken

Wat we doen

Nooijens Antieke Uurwerken is ontstaan door de passie voor antiek. Maar het zijn de klokken en barometers die al meer dan 30 jaar de voorkeur hebben.

Kopen

Bij ons kunt u terecht voor uurwerken uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland en Nederland. Op iedere klok geven we uiteraard garantie. Kom langs en neem een kijkje in onze winkel.

Repareren

Bij reparatie moet u denken aan schoonmaken, smeren en verbussen van het uurwerk. In de meeste gevallen kunnen wijzerplaten bijgewerkt of gerestaureerd worden.

Restaureren

Het restaureren van de kast waarin het uurwerk zich bevindt behoort ook tot onze werkzaamheden. Hierbij moet u denken aan fineren, kleuren, politoeren en in de was zetten. Ook het restaureren en politoeren van barometers valt hier onder.

de beste klokkenmaker in de regio tilburg

Een antieke klok kopen

De winkel van Nooijens Antieke Uurwerken bestaat uit een collectie van uiteenlopende uurwerken. Van tafelklokken, staande klokken, pendules, lantaarn klokken tot barometers en reisklokken uit de 18e en 19e eeuw.

Zo kunt u bij ons terecht voor klokken uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland en Nederland. Op iedere klok geven we uiteraard garantie. Kom langs en neem een kijkje in onze winkel.

Nooijens Antieke Uurwerken Showroom

Van barometers tot staande klokken

Kom langs in de showroom bij Nooijens Antieke Uurwerken

Met meer dan 300 verschillende klokken is er een grote variatie in soorten en maten.

Bekijk onze openingstijden om ons een bezoekje te brengen of maak een afspraak via e-mail of telefoon.

Deze klanten bevelen ons aan